Davia’ns (Dávid) facebook cover fotózása

Dávid hip-hop előadói, hivatalos facebook oldalának létrehozását megelőzően szükségessé vált egy rövid portfolió fotózás. Amennyiben érdekel, ennek hátteréről olvashatsz ebben a blog bejegyzésben.

Helyszín:

Részben rögtönzött fotózás révén a helyszín a kertes házunk garázsa melletti terület volt. A garázs alumínium oldalfala tökéletesen jól jött a kissé csillogó, fémes képi hatás eléréséhez.

Időpont:

A kora esti órákban szerettem volna kezdeni a képek elkészítését, de az idő szűkössége miatt korábban kellett hozzáfognunk, még rendesen magasan állt a nap. Asszisztens hiánya miatt a fény csillapítására sem volt igazán módunk, így a keresztvakuzással megspékelve szépen kiégett képeket is sikerült összehozni, de amit szerettünk volna az létrejött. :)

A NYERS KÉP

A NYERS KÉP

Kamera: Canon EOS 60D
Objektív: Canon EF-S 18-135mm 3.5/5.6 IS
Vakuk: Canon 430EX II, YN-560

Lighting Setup

Utómunka:

Némi Lightroom-os vágás és színkorrekció után a további munkálatokat Photoshop-ban folytattam. Calvin Hollywood féle gyors retust alkalmaztam a bőrhíbák eltüntetésére és a plasztikus hatás elérése érdekében. A két vaku villanást felerősítve Lens Flare Filtert tettem a képre. A nagyobb kontraszt hatás érdekében átesett a kép némi Dodge&Burn retuson. Ezek után a fémes hatás fokozása végett felkerült pár hidegebb színszűrő. A végleges kompozíció után egy lágy Iris-Blur mosást alkalmaztam.

A VÉGLEGES KÉP

A KÉSZ KÉP

A FACEBOOK COVER KÉP

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>